Miss Badante 2021

Miss Badante 2021
20 giugno 2021

Concursul "Miss Badante 2021" a ajuns la a șaptea ediție! CUM VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE


COMUNICAT DE PRESĂ



Roma, 9 iunie 2021





Pe 20 iunie 2021 va avea loc, la Roma, a VII-a Ediție a Concursului Miss Badante 2021”, dedicat femeilor - marea lor majoritate românce - care lucrează în Italia în domeniul asistenței bătrânilor. Organizatorul evenimentului este Asociația “Lika Eventi”, condusă de Elena Rodica Rotaru, designer și organizator de evenimente. Pentru prima oară, Concursul este deschis participantelor de toate naționalitățile (sunt invitate să participe doamne din Italia, Bulgaria, Polonia, Ucraina etc).


Evenimentul se va desfășura la Restaurantul românesc Las Vegas” din localitatea Civita Castellana, lângă Roma, în intervalul 12:00- 17:30.


👉Info și înscrieri: 3276303494 WhatsApp-Elena


Detalii pentru CONCURENTE> AICI

Detalii pentru PUBLIC> AICI


CONCURSUL “MISS BADANTE”


Concursul, ajuns la a șaptea ediție, s-a consolidat în ultimii ani ca un eveniment de succes, menit să valorizeze femeile, românce și de alte naționalități, care îngrijesc în Italia  bătrâni, copii sau persoane cu dizabilități, numite, poate impropriu, badante.

Prin munca lor în cadrul familiilor italiene reușesc să aibă un rol fundamental în contextul întregii societăți


PROBELE


Concursul va avea trei probe. Prima probă va fi prezentarea concurentelor în Ie românească sau costum tradițional. Apoi, fiecare dintre ele va răspunde întrebărilor juriului. A doua probă va fi o defilare în rochii de seară. A treia și ultima probă va fi cea artistică, de talent și cultură generală:  concurentele vor putea prezenta un moment muzical, de dans, poezie sau teatru. 


JURIUL ȘI PREMIILE


Juriul, alcătuit din jurnaliști, artiști, experți de modă și hairstyle, atât italieni și români, va acorda patru premii. 


Premiu ediției VI Miss Badante 2020”  se va acorda anul acesta, având în vedere că anul trecut nu s-a putut organiza evenimentul, din cauza pandemiei. 


Apoi, vor fi acordate 3 premii ale ediției a VII-a, “Miss Badante 2021”. De asemenea, va fi acordat, pentru prima oară, premiul “Miss Badante WEB 2021”, la care se pot înscrie doamne și domnișoare care lucrează în domeniul îngrijirii familiilor, din toată Italia. 


Premiile, oferite de sponsori,  constau în excursii, tratamente de frumusețe, vestimentație, produse cosmetice și alimentare.



PREZENTATORI / INVITAT


Prezentatorii evenimentul: Elena Rodica Rotaru, alături de un oaspete italian, actorul și solistul Jano Di Gennaro (Radio Everywhere.it). Nu vor lipsi momente artistice cu oaspeți români, invitati de onoare fiind solistul Nae Leonard, acompaniat de orchestra live și tânăra Ana Maria Parjolea, însoțită de grupul Dor Călător!


O alta invitată este Liliana Larisa Crăciun, designer originară din România, care va prezenta câteva din creațiile sale, prin care promovează tradițiile, culorile și motivele costumelor populare românești. A studiat în cadrul Accademiei del Lusso, Roma apoi  Moda e Design la Istitutul Callegari di Milano. E consultant de imagine și specializată în cool-hunting. A facut practică la Maison Valentino și a avut prilejul să lucreze direct cu marele stilist Giorgio Armani.

 


Dorim ca evenimentul să se desfășoare în respect deplin față de normele sanitare în vigoare. În plus, va fi obligatorie prezentarea unui test anti covid sau a unei dovezi de vaccinare și, pentru cei care nu au făcut testarea, vor fi disponibile kituri test antigen. 


Prezentă la eveniment va fi și o trupă Pandataria Film, care realizează un documentar despre viața îngrijitoarelor românce din Italia. Imagini de la Concurs vor fi trimise, de asemenea, presei și posturilor TV din România și Italia.



DESPRE CONCURSUL MISS BADANTE


Concursul “Miss Badante” este un eveniment la care participă anual zeci de românce din Roma și nu numai. Evenimentul este o ocazie unică pentru a aduce în prim plan o categorie de femei care își desfășoară munca în condiții extrem de dificile, de cele mai multe ori departe de cei dragi.



Dovadă a succesului înregistrat de eveniment de-a lungul anilor este interesul manifestat de presa românească și italiană (canale naționale  Rai 1 ,Rete4 - Mediaset, Digi 24, publicația Più Culture etc).


Printre personalitățile care au participat ca jurați în edițiile trecute: Adriana Di Lembo (stilist, Italia), Marcia Sedoc - artistă TV Italia originară din Suriname aleasă de Federico Fellini pentru un rol în filmul său Ginger și Fred, Polina Paniova - Mrs. Bulgaria 2019.



PARTNER MEDIA:


PandatariaFilm

PaeseRoma. It

New Tuscia Italia

Luce nuova sui fatti

RTI CANALE 12

RTI CALABRIA 

RADIO EVERYWHERE 

Channel 777

NCG Communication

MIXITA'


SPONSOR:


MIX MARKT 

PandatariaFilm 

MONALDO COLLETTI (AZIENDA AGRICOLA ) 

Michele Spanò (hairstyle) 

4 C Quattro C premiazioni  di Roberto Constantini


ORGANIZATOR: Elena Rodica Rotaru - LIKA EVENTI dany_elena_2010@yahoo.com 


Birou de presă: Miruna Cajvaneanu (pressofficeritaly@gmail.com)


Fotograf oficial: Manolo Ruggeri







Commenti

  1. Bravo miar placea sa se organizeze și în alte orașe din Italia .eu sunt in torino as dori sa fie in mai multe localități ce ar trebui făcut în aceasta privința???

    RispondiElimina
  2. Speram sa se poate organiza si la Torino! Urmariti pagina facebook Miss Badante - Elena Rodica Rotaru si imediat ce se stie o data, o vom pune pe Facebook!

    RispondiElimina

Posta un commento